Mamma är lika sin mamma

Ja klockan är alltså halv 2 och jag står och bakar en morsdags glasstårta. Friskt? Nix. Men jag vet inte vad som gav mig överskotts energin till det här. Kanske är det allt socker jag stoppat i mig ikväll :P. Godishyllorna på kvantum är farliga !

Fast å andra sidan vad gör man inte när man har väldens bästa moder =)



100 gram valnötter
100 gram mörk choklad (70 %)
3 st äggvita(or)
1 dl socker

Glass
200 gram frysta hallon, tinade
3 st äggula(or)
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10&

Tillagning

10 - 12 portioner
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

3. Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.

4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.

5. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0