Mamma är lika sin mamma
Ja klockan är alltså halv 2 och jag står och bakar en morsdags glasstårta. Friskt? Nix. Men jag vet inte vad som gav mig överskotts energin till det här. Kanske är det allt socker jag stoppat i mig ikväll :P. Godishyllorna på kvantum är farliga !
Fast å andra sidan vad gör man inte när man har väldens bästa moder =)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
3. Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
5. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.
Fast å andra sidan vad gör man inte när man har väldens bästa moder =)
100 gram valnötter | ||
100 gram mörk choklad (70 %) | ||
3 st äggvita(or) | ||
1 dl socker | ||
Glass |
||
200 gram frysta hallon, tinade |
3 st äggula(or) |
1 dl socker |
2 dl vispgrädde |
1 dl kesella, 10& |
Tillagning
10 - 12 portioner1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
3. Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
5. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.
Kommentarer
Trackback